AirWatchin tiivis yhteistyö eri mobiillaitteiden valmistajien kanssa on tarkoittanut ripeää tuotekehitystä uusien käyttöjärjestelmäversioiden beta-vaiheessa.

Applen iOS8 version julkaisupäivänä 17.9.2014 AirWatchin hallintaohjelmistosta löytyy tuki iOS8:lle sekä sen uusille ominaisuuksille. SaaS palvelua käyttävien asiakkaiden ympäristöt päivitettiin tukemaan iOS8:aa julkaisupäivän iltana. OnPremise asiakkaillemme on tarjolla HotFix päivitys, jonka asentamalla AirWatch palvelinohjelmisto tukee iOS8 laitteita. 

Uusia iOS8 ominaisuuksia

Hallinnan kannalta hyviä uusia ominaisuuksia ovat mahdollisuus evätä käyttäjiltä (Supervised laitteet) mahdollisuus muokata rajoituksia, jotka laitteisiin on asennettu keskitetysti AirWatchilla sekä mahdollisuus varmistaa, että käyttäjät eivät poista kaikkia laitteeseen asennettuja sisältöjä/dokumentteja ja asetuksia.

 

Yrityskäytössä on nyt mahdollisuus käyttää myös sertifikaatteja Single Sign On (SSO) autentikoinnissa (AD tunnuksen ja salasanan sijaan) sekä uudelleen autentikoinnissa session umpeutuessa. Tämä helpottaa loppukäyttäjiä tilanteissa, joissa autentikoidutaan yrityksen taustajärjestelmiin käyttämään dokumentteja tai sisäverkossa olevia web-pohjaisia palveluja AirWatch Mobile Access Gateway palvelimen kautta. AirWatchin Secure Browser sekä Secure Content Locker (dokumentit yrityksen sisäverkosta) yhdistettynä alan parhaaseen PKI sertifikaattien hallintaan antavat hyvät eväät mobiilikäyttöön, on käytössä sitten Microsoftin Self Signed sertifikaatit (ADCS) tai kolmannen osapuolen julkiset varmenteet (VeriSign, Entrust jne).

Domainien hallinta

Uusi iOS8 tuo mukanaan mahdollisuuden etänä hallita, mitkä ovat hallittuja domaineja, jotka ovat siis tunnettuja ja joihin voidaan luottaa. Näin voidaan määritellä, mille Applikaatioille annetaan lupa avata dokumentteja hallituista osoitteista (Domain) ja edelleen voidaan estää yrityksen dokumenttien avaaminen henkilökohtaisilla applikaatioilla. Myös sähköpostin osalta voidaan listata email domainit siten, että ulkopuolisten lähettämät sähköpostit erottuvat paremmin joukosta.

Oppilaitoskäyttö

Oppilaitoskäyttöön uusia ominaisuuksia löytyy AirPlay puolelta, jossa iPAD laitteella saadaan yhteys Apple TV:hen verkkoyhteydestä riippumatta sekä AirDrop, joka toimii nyt myös ilman Internet yhteyttä. Myös eBook, ePub ja pdf dokumenttien asennus ja poistaminen taustalla käyttäjiä häiritsemättä saanee hyvän vastaanoton.

Lisätietoa Apple iOS8 päivityksestä löytyy osoitteista:

https://www.apple.com/fi/ios/ios8/

http://www.air-watch.com/