Hallitse oppilaitoksesi laitteita, ohjelmia ja tilejä - Apple School Manager on IT-ylläpitäjille tarkoitettu yksinkertainen verkkopohjainen portaali, jossa ylläpitäjät voivat keskitetysti ottaa käyttöön iPadeja, Mac-tietokoneita ja Apple TV:itä.


Apple School Manager on IT-ylläpitäjille tarkoitettu yksinkertainen verkkopohjainen portaali, jossa ylläpitäjät voivat keskitetysti ottaa käyttöön iPadeja, Mac-tietokoneita ja Apple TV:itä. AirWatch on Applen suosittelema MDM järjestelmä, jossa tuettuina ovat Applen volyymiosto-ohjelma VPP, laitteenrekisteröintiohjelma DEP sekä Apple School Managerin integrointi AirWatch hallintakonsolissa.
Yhdessä AirWatchin ja Apple School Managerin avulla kuntien sivistystoimi ja oppilaitokset pystyvät ottamaan täyden hyödyn irti opetuksessa käyttämistään Applen laitteista.


AirWatch ja Apple School Manager tarjoavat seuraavat hyödyt oppilaitoksille:

  • Rajoitetut Apple ID tunnukset, joilla oppilaat voivat kirjautua sisään Apple School Manageriin, mutta eivät voi luoda sähköpostiosoitetta tai ladata sovelluksia suoraan Apple Storesta
  • Edistyksellinen yksityisyyden suoja yhteiskäyttöisten iPADien osalta: kaikkien applikaatioiden väliaikaistiedot häviävät laitteesta, kun oppilas kirjautuu siitä ulos: Oppilas B ei enää näe Oppilas A:n laitteeseen tallentamia tietoja
  • Oppilas voi jatkaa aikaisempaa työtään samalla laitteella kirjautumalla siihen takaisin omalla tunnuksellaan: applikaatiot ja niiden tiedot ovat tallessa edellisestä sessiosta (mikäli tarpeeksi muistitilaa laitteella)
  • Apple School Manageria tukevat applikaatiot (mm. Pages, Keynote, Numbers), tallentavat applikaatioiden käyttäjäkohtaiset tiedot ja dokumentit iCloud pilvipalveluun, kun oppilas kirjautuu laitteesta ulos. Kun oppilas kirjautuu toiseen laitteeseen, samat asetukset ja dokumentit ovat käytössä iCloud palvelun kautta
  • Apple Oppitunti/Classroom app on opettajille tarkoitettu sovellus, jolla he voivat ohjata luokan oppilaiden laitteita haluamaansa toimintoon, kuten halutun applikaation käynnistäminen, web sivun avaus, etänäkymä oppilaan laitteeseen, luokan laitteiden keskitetty lukitus, jne.
  • AirWatchin profiilien kautta tarjolla on myös mahdollisuus rajoittaa laitteiden käyttöä halutulla tavalla: App Store pois päänäytöltä, eri palveluiden (Game center, YouTube) kytkeminen pois käytöstä, jne.
VMware AirWatch integration with Apple School Manager ASM 
VMware AirWatch managed iPad with Apple School Manager ASM 

AirWatchin ominaisuuksiin kuuluu useiden asiakkuuksien tukeminen samalla järjestelmällä (MultiTenancy), minkä vuoksi AirWatch soveltuu erinomaisesti kuntien sivistystoimelle ja/tai useampia kouluja käsittäviin kokonaisuuksiin.

AirWatch tukee samassa järjestelmässä myös Android, ChromeOS ja Windows10 laitteita, minkä vuoksi AirWatch on suomalaisissa oppilaitoksissa eniten käytetty mobiilihallinta MDM.


Tutustu Apple School Manager aiheeseen tarkemmin varaamalla oma demoaikasi tästä