Android for Work on Googlen kehittämä Enterprise Mobility Management (EMM) toiminnallisuus, joka mahdollistaa Android laitteiden yrityskäytön.


Android 5.0+ Lollipop käyttöjärjestelmään on sisäänrakennettuna käyttäjäprofiilit: Work profile ja Personal Profile, joiden toiminnot, asetukset, appsit ja data voidaan eristää toisistaan.
Work profile on tarkoitettu yrityskäyttöön ja sitä konfiguroidaan keskitetysti, kun taas Personal Profile puoli Android laitteesta on käyttäjän hallinnassa. Näin samassa Android laitteessa on esim. Google Play käyttäjän itsensä käytettävissä omien henkilökohtaisten applikaatioiden asentamista ja ostamista varten, kun taas Work Profile puolella on käytössä Google Play for Work, jonka kautta IT voi keskitetysti valita ja asentaa Work Profile puolelle ne applikaatiot, joita tarvitaan työkäytössä.
Enterprise Wipe komento tyhjentää Work Profile puolelle tehdyt konfiguraatiot, applikaatiot sekä datan, mutta jättää Android laitteen Personal Profiilin rauhaan. Android for Work toiminnallisuuden odotetaankin kasvattavan suosiotaan erityisesti työntekijöiden omien laitteiden yrityskäytössä (BYOD käytössä).

AirWatch managed Android for Work Apps  Work profile puolen yrityskäyttöön asennetut applikaatiot saavat työsalkun kuvan kuvakkeensa päälle, minkä perusteella käyttäjä erottaa yrityskäytön applikaatiot yksityisen puolen applikaatioista.


AirWatch 8.1 sisältää tuen Android for Work työprofiilin (Work Profile) käyttöönottoon ja hallintaan, mikä tuo mukanaan mm. seuraavat yrityskäyttöön tarkoitetut ominaisuudet:

  • Pakollinen Android laitteen kryptaus, kun laite otetaan mukaan yrityskäyttöön
  • Hardware tason Verified Boot toiminnallisuus
  • Hardware tason Keystore
  • Google Play for Work: yrityksen valitsemat public applikaatiot, jotka asentuvat Work Profile puolelle. Sisältää myös maksullisten applikaatioiden ostot yrityskäyttöön.
  • Work Mail, Calendar, Contacts ja Tasks applikaatiot, joissa mukana Exchange ActiveSync (EAS) tuki yrityskäyttöön
  • Applikaatio tason VPN tunneloinnin tuki yrityskäyttöä varten


Android 4.0 – 4.4 tuki

Android 4.x laitteet voidaan liittää Android for Work hallintaan näitä varten kehitetyn Android for Work Appsin avulla, joka on ladattavissa Google Play kaupasta.

Lisätietoa:
https://www.google.com/work/android/
http://www.air-watch.com/solutions/android/android-for-work

Tutustu Android for Work aiheeseen tarkemmin varaamalla oma demoaikasi tästä