Apple julkaisi iOS käyttöjärjestelmänsä version 9 syyskuussa 2015. Uusi iOS9 on tuonut mukanaan kaivattuja ominaisuuksia iOS laitteiden keskitettyyn hallintaan.

Alla kuvaukset asiakkaidemme tärkeimmiksi kokemista:

  1. Apple ID:tä ei enää tarvita jokaiseen iPAD/iPhone laitteeseen Appsien jakamista varten, vaan Appsit voidaan jakaa laitekohtaisesti (käyttäjäkohtaisen Apple ID:n sijaan). AirWatchissa tuetun Apple VPP ohjelman kautta ostetut ja ladatut Appsit voidaan jakaa joukkoon iOS laitteita ilman yksittäiseen laitteeseen luotua Apple ID:tä. Tämä ominaisuus on saatavana tämän vuoden loppuun mennessä.
  2. Appsien keskitetty jakaminen siten, että käyttäjällä ei ole suoraa pääsyä App Storeen. Loppukäyttäjän laitteesta voidaan poistaa pääsy App Storeen, mutta AirWatchin kautta voidaan kuitenkin jakaa App Storesta AirWatchiin haetut Appsit.
  3. Passcode käytännön muuttaminen voidaan nyt myös keskitetysti estää. Mikäli halutaan, että laitteissa ei käytetä Passcodea ja ettei loppukäyttäjäkään voi ottaa Passcodea käyttöön, voidaan Supervised iOS9 laitteissa laittaa päälle keskitetty rajoitus: otetaan pois käytöstä “Allow passcode modification”.
  4. iOS9 käyttöjärjestelmän päivitysten hallinta AirWatch konsolista käsin, kun iOS9 laite on otettu käyttöön DEP ohjelman kautta. Kun laitteeseen on saatavana iOS9 käyttöjärjestelmän uusi versio, näkyy yksittäisen laitteen osalta konsolissa tieto siitä. AirWatch Admin voi sitten valita konsolista käsin, milloin kyseinen laite päivittää itsensä uuteen käyttöjärjestelmäversioon (Schedule OS Update).
AirWatch iOS update in AirWatch admin console 
AirWatch iOS update confirmation in AirWatch admin console 

Keskitetyn hallinnan kannalta iOS laitteet kannattaa hankkia siten, että ne on liitetty Applen Device Enrollment Program (DEP) ohjelmaan, jonka kautta laitteet saadaan suoraan Supervised –tilaan keskitettyä hallintaa varten.

Lisätietoa iOS9 uusista hallintaominaisuuksista:
http://www.apple.com/ios/whats-new/

Lisätietoa Apple DEP ohjelmasta:
http://aerion.fi/blogi/78-apple-dep-available-in-finland-supported-by-airwatch

 

Tutustu iOS9 Enterprise hallinta aiheeseen tarkemmin varaamalla oma demoaikasi tästä